Dátum: 12. júla 2024 Autor: Kristína Charvátová Komentáre: 0
Tip na víkend: Francúzsky deň

Francúzsky deň je každoročné podujatie, ktoré prináša do slovenského hlavného mesta šarm a eleganciu Francúzska. Tento rok sa uskutoční už 12. ročník tohto podujatia. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť zažiť atmosféru Francúzska v Bratislave.

História Francúzskeho dňa

Už dnes od 14:00 budú môcť návštevníci na Hlavnom námestí zažiť kúsok Francúzska na vlastnej koži. Podujatie sa organizuje každoročne pri príležitosti francúzskeho národného sviatku – Dňa Bastily. Tú napadli a dobyli Parížania 14. júla 1789. Francúzsky deň v Bratislave však nie je len oslavou francúzskej kultúry, ale aj symbolom priateľstva a spolupráce medzi Slovenskom a Francúzskom. Podujatie podporuje kultúrnu výmenu, zbližuje ľudí a posilňuje vzťahy medzi oboma krajinami.

Tip na víkend: Francúzsky deň
Zdroj: Facebook

Gastronómia, kultúra a hudba

Hlavným lákadlom sú francúzske delikatesy, kde je možné ochutnať rôzne druhy syrov, vín, pečiva, morských plodov ale aj dobrých vín. Hudobný program zahŕňa živé vystúpenia francúzskych a slovenských umelcov, ktorí interpretujú francúzske šansóny, jazz a klasickú hudbu. Tento rok sa predstaví tanečná skupina Breakfans, zaspievajú speváci z tohtoročnej edície súťaže Spievam po francúzsky a oslavy Francúzskeho dňa vyvrcholia koncertom speváčky Saria. Okrem programu na Hlavnom námesti budú súčasne vo Francúzskom inštitúte prebiehať kreatívne animácie pre deti a mládež i burza francúzskych kníh.

Viac informácií o podujatí ako aj presný program nájdete TU.

Pridaj komentár