Site icon Časopis Metropola

Svetové chute bližšie k Dunaju

Svetové chute bližšie k Dunaju

Chýba vám cestovanie? Jarné spoznávanie európskych metropol alebo letná dovolenka, ktorá pre nás bola vždy spojená aj s ochutnávaním miestnych kulinárskych špecialít, zrejme ešte tento rok nebude úplne podľa našich predstáv.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek však myslel na všetkých tých, ktorí by si radi pripomenuli obľúbené jedlá z ciest alebo naopak spoznali úplne nové chute svetovej gastronómie.

„V novom À la carte menu som sa rozhodol priniesť hosťom kúsok sveta sem na letnú terasu reštaurácie RIVERBANK, bližšie k Dunaju. Okrem tradičných jedál, ako je divina, hovädzie či jahňacie, môžu prísť ochutnať napríklad aj ustrice či mušle sv. Jakuba,“ hovorí o novom menu Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácie RIVERBANK

Vo vynovenom menu však hostia nájdu aj ryby, ktoré neodmysliteľne patria k letnej sezóne nielen pri Dunaji. Okrem tradičnej polievky halászlé alebo zubáča môžu ochutnať aj islandskú tresku. „Dobre sa u nás najedia aj vegetariáni, môžu si dať šalát so zapekaným kozím syrom alebo moju už legendárnu červenú pšenicu s hubami a vajíčkom. Ako sladkú bodku našim hosťom naservírujeme vanilkové

 crème brûlée, avokádovo-čokoládový krém, ale aj vtáčie mlieko či jablkovú pizzu so zmrzlinou z raže,“ vymenúva šéfkuchár. K tomu dobré víno odporučené skúseným someliérom alebo osviežujúci drink a letná sezóna bližšie k Dunaju sa môže začať.

Letnú terasu na nábreží Dunaja v Grand Hoteli River Park v Bratislave môžete navštíviť od pondelka do piatku od 11:30 do 21:00. Okrem jedál z À la carte menu môžete prísť aj na Business Lunch. Celé menu si môžete pozrieť na stránke riverbank.sk.

Exit mobile version