Site icon Časopis Metropola

Slávnostný banket odštartoval maturity

Slávnostný banket odštartoval maturity

Už tridsať rokov skladajú praktickú časť maturitnej skúšky študenti Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu na Pántoch formou slávnostného banketu.

Inak tomu nebolo ani tento štvrtok, keď žiaci z IV. MA, IV. MB a V. MB pripravili pre maturitnú komisiu a hostí slávnostnú večeru.
„Keď chceme byť múdri a s nami celý svet, učme ľudí. Učiť nie, aby sme učili, ale aby sme vedeli. Vedieť nie, aby vedeli, ale aby položili ruku k činu,“ týmito slovami Jána Ámosa Komenského sa žiakom a hosťom prihovorila riaditeľka školy Mária Katreniaková. Vo svojom príhovore vyzdvihla šikovnosť a zručnosť aktuálne končiacich študentov a popriala im veľa šťastia v ich ďalšej ceste životom.
Slávnostné menu pozostávalo z predjedla – paradajkového želé, marinovanej mozzarely v bazalkovom peste podávané na bagetke, slepačieho vývaru s celestínskymi rezancami a trhaným mäsom, bryndzových piroh so smotanou, gazdovskej kapsy so sezamom, plnenej údeným syrom, kápiou a slaninou, ku ktorej kuchári pripravili zemiakovo-špenátové pyré a šalát z granátového jablka. Dezert pre tento rok zvolili čokoládovú Brnenskú tortičku podávanú s kávou.

Súčasťou slávnostného banketu bol aj bohatý kultúrny program, o ktorý sa postaral na úvod folklórny súbor Čečinka, počas večere hosťom jedlo spríjemňoval klavirista s bratislavského konzervatória a Teodor Duchovič s Eleonórou Vančíkovou Kapasnou. Centrum voľného času pri SOU na Pántoch si pre hostí pripravilo netradičnú módnu prehliadku.
Okrem členov maturitnej komisie medzi hosťami boli aj zástupcovia partnerskej školy v Krakowe.

Autor: Michal Bartek

Foto: Michal Bartek

Exit mobile version